CVRM (hart- en vaatziekten) – Akelei Huisartsenzorg – Den Haag
Akeleistraat 35 M 2565NT Den Haag

CVRM (hart- en vaatziekten)

Primaire preventie

In april 2016 is in de Akelei gestart met het zorgprogramma gericht op preventie (voorkomen van) hart- en vaatziekten. Dit houdt in dat er samengewerkt wordt met de fysiotherapeut en de diëtist om het risico op hart- en vaatziekten bij de patiënten te verminderen. In de praktijk betekent dit dat er een speciaal spreekuur is voor mensen met een hoge bloeddruk of een verhoogd cholesterol.

Op dit spreekuur wordt uiteraard uw bloeddruk gemeten, en worden ook andere risicofactoren (zoals leefstijl, gewicht en roken) in kaart gebracht. Dit spreekuur wordt uitgevoerd door een getrainde doktersassistente van de Akelei. Zij werkt onder supervisie (verantwoordelijkheid) van uw huisarts. Zo nodig kan de assistente u door verwijzen naar de diëtist, fysiotherapeut, huisarts of naar ons zorgprogramma Gezonde Leefstijl. Eén keer per jaar wordt er standaard een bloedonderzoek bij u gedaan.

Als u medicijnen gebruikt voor uw (hoge) bloeddruk en/of cholesterol dan komt u in aanmerking voor deelname aan dit zorgprogramma. U ontvangt het komende jaar, of heeft al ontvangen, een uitnodigingsbrief (om een afspraak te maken op het spreekuur) met een laboratoriumformulier voor een bloedonderzoek. Indien u hier niet op wilt wachten, dan kunt u ook al eerder bellen met de assistente voor het maken van een afspraak.

Indien u niet wilt mee doen aan het zorgprogramma, kunt u dit vertellen aan de doktersassistente en zullen we u niet meer oproepen.

Secundaire preventie

Tekst volgt nog. Meer informatie? Neem contact op met de praktijk.